21
Oct

"Ne legyen több fájdalom!" - A Magyar Hospice Palliatív Egyesület táncos jótékonysági rendezvénye

Kevés olyan dolog van a világon, ami minden embert összeköt. Saját és szeretteink emberi méltóságát mégis mindannyian féltve őrizzük. Az emberi méltóság, az élet és az elmúlás összeköt bennünket.

 

A hospice az életük végén járó – elsősorban daganatos – betegek humánus gondozását végző szervezet, az emberhez méltó életvégért küzdő mozgalom. A hospice gondozás célja a betegek életminőségének javítása (testi és lelki szenvedéseik enyhítése, fizikai és szellemi aktivitásuk támogatása), valamint a hozzátartozók segítése a betegség és a gyász terheinek viselésében. Ingyenes segítséget nyújt a betegeknek és családtagjaiknak, függetlenül származásuktól, világnézetüktől és anyagi helyzetüktől. A hospice gondozásban orvosok, nővérek, gyógytornászok, pszichológusok/mentálhigiénikusok, lelkészek, szociális munkások, dietetikusok és képzett önkéntes segítők vesznek részt.

 

A Magyar Hospice-Palliatív Egyesületet 1995-ben alapították a hazai hospice szervezetek. Az egyesület – kiemelten közhasznú, nemzeti ernyőszervezetként – közel 100 hospice szolgálatot fog össze, támogat és képvisel itthon és külföldön egyaránt.

Célja az érdekvédelmi feladatok ellátásán túl az ellátás szakmaiságának és minőségének biztosítása és továbbképzések és ismeretterjesztő rendezvények szervezése.

Az egyesület nagy súlyt helyez az önkéntes munkára, amelynek egyik célja a társadalmi szolidaritás és felelősségvállalás erősítése a súlyos állapotú betegek méltóságának megőrzésében.

2016. november 4-én tizedik alkalommal ünnepeljük a Hospice és Palliatív Ellátás Világnapját, melynek célja, hogy az egész világon felhívja a figyelmet a hospice ellátás fontosságára.

A világnap megrendezésével fő célkitűzésünk a társadalom szemléletének formálása, mely lehetővé teszi, hogy a haldoklás és a halál az élet természetes részeként, az emberi méltóság megőrzésével mehessen végbe.

Szeretnénk olyan programokat megvalósítani, amely segíthet az egyéni és közösségi empátia kialakításában, amelyek által a társadalom mind szélesebb körben ismerheti meg a hospice szemléletet és annak a szolgáltatásnak a lehetőségét, amelyre bárkinek és bármikor szüksége lehet, hiszen mindannyian előbb-utóbb találkozni fogunk olyan helyzettel, mikor egy szerettünk az élete utolsó stádiumába kerül. Jó, ha ez a pillanat nem felkészületlenül ér bennünket, ha időben megértjük mit adhat az, ha az utolsó időszakot békében, méltóságban, szeretetben töltjük el.

 

A könnyebb elfogadás és a minél szélesebb társadalmi réteg elérése érdekében idén is közösségi és kulturális eseményt szervezünk a világnap alkalmából.

Szeretettel és egy remek énekes-táncos rendezvénnyel várjuk az arra járókat 2016. november 4-én az ALLEE Bevásárlóközpontban 16 és 18 óra között.

Közkedvelt művészek műsora biztosítja a jó hangulatot, ünnepeljük együtt az életet!

 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyek04
Aug

Mellrákinfó Egyesület 3. országos találkozó / fókuszban a test és a lélek ápolása

Egy nap értetek, veletek a Pink Ribbon Program és a Mellrákinfó Egyesület közös szervezésében. Mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos, hogy a betegség alatt és után is, hogy törődjünk testünkkel és lelkünkkel egyaránt. Ebben szeretnénk neked segítséget nyújtani 3. országos találkozónkon szeptember 24-én.

A program első felében szakképzett Pink Ribbon trénerek segítségével mérheted föl fizikai állapotodat és próbálhatod ki a tornát. A programot több tréner tartja, így a program során minden résztvevő személyes odafigyelést és visszajelzést is kap. Az együtt töltött 2 óra alatt kis csoportban és együtt is fogunk dolgozni, tornázni. A program ára 1.900.-Ft/fő, páros jelentkezés esetén 1.500.-Ft/fő.

A program második felében a Mellrákinfó Egyesület vendége lehetsz. Hallhatsz egy előadást arról, hogy hogyan befolyásolják a lelki tényezők a betegség kialakulását, lefolyását majd a gyógyulást. Lesz lélekápolás és sok idő beszélgetésre, tapasztalatcserére!

A pontos program:

09.00-09.30 Érkezés

09.30 – 11.30 Pink Ribbon torna (Németh-Tavasz Brigitta, Berg Évi, Ambrus Anita, Földesi Krisztina trénerek közreműködésével)
Beszélgetés a nehézségekről, mozgáspálya beszűkülésről, javasolt életmódprogramról betegség után – a mozgás szempontjából (rendszeresség, időtartam, javasolt sportok, elhízás, mozgásszervi problémák stb….) Állapotfelmérés, kiscsoportos munka, egyéni visszajelzések.

11.30 – 12.00 Gerlinger Lilla az Országos Onkológiai Intézet pszichológusának előadása "Korlátozó és előrelendítő hiedelmek a betegseg kapcsan. Miben segithet a pszichológus?"

Kérdések megválaszolása, majd szabad beszélgetés, csacsogás, tea, kávé, falatkák kíséretében :-)

Kérjük, hogy az alábbi e-mail címen jelezd részvételi szándékodat szeptember 18-ig: info@mellrakinfo.hu és azt is írd meg, hogy a tornán részt kívánsz-e venni, hogy fel tudjunk készülni.

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyek03
Jul

Mellrákfórum betegklub július 4-én!

HOLNAP VÁRUNK BENNETEKET!

Rajtad is múlik!

Más élete is múlhat rajtad.

Tudod mit kell tenned, ha valaki hirtrelen összeesik melletted? Sok múlik ilyen helyzetben az első pár percen. A következő klubülésünkön az újraélesztésről szerezhetsz elméleti és gyakorlati ismereteket! Talán nem kell magyaráznunk, ez az alkalom is mennyire hasznos lesz!

Aki eljön, megcsodálhatja a múlt hónapban készült remekműveket is. Az agyag-alkotásokat kiégette nekünk Judit, és szerintünk kíváncsian várjátok már őket :)
Egy újabb különleges délután együtt!

2016. július 4. 17:00 órakor, a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (Cím: Bp, X. ker. Szent László tér 7-14.)

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyek08
Jun

Egy éves a Mellrákfórum betegklubja!

Azóta is minden hónapban egyszer találkozunk és hatalmas örömünkre szolgál, hogy csapatunk egyre bővül. Nem csak budapesti hanem vidéki ( Kecskemét, Tata, Csobánka) tagjaink is vannak. Mindig igyekszünk olyan témákat hozni, ami a legtöbbeket érdekel, orvosi előadások, speciális fehérneműkről szóló előadás, dietetikus és gyógytornász is volt már nálunk.

Ma azonban ünnepi alkalom volt, így meglepetéssel készültünk klubtagjainknak.  Kézzel készül ajándékunkból mindenkinek jutott egy vidám kavicsarc. A kavicsok hátán a Mellrákfórum- Nem vagy egyedül szlogenünk betűjei lettek felfestve.

Mindenkinek jutott egy – egy kavics, így az azokon lévő betűk jelképesen is megmutatják, hogy a közösség ereje nagyon nagy. Mindenki egy kis része az egésznek, és ez visz előre mindannyiunkat. Szerettük volna, hogy ha mindenki azt a pár órát, amit arra szánt, hogy eljöjjön közösségünkbe igazán magáénak érezhette volna. Judit segítségével egy igazi művészetterápiás foglalkozáson vehettünk részt, és elmerülhettünk az agyagozás rejtelmeiben.  A kellemes zene mellett, halk duruzsolás közben sorra kerültek ki a különféle kisebb-nagyobb remekművek a szorgos kezek alól. Volt, aki az ödéma miatt fájós kezére hivatkozva neki sem akart állni a munkának, de a délután végére elszállt a kétely – az alkotás öröme elfeledtette a fájós kezeket. Az elkészült művek kiégetésre kerülnek majd, így ez a pár óra igazán nagy ajándék, hisz a saját magunk által készített tárgyak örök emlékké válhatnak. A foglalkozás végén záró, beszélgetős körünk során mindenki örömmel mosolyogva és teljesen feltöltődve vallott a meglepetésről. Arról, hogy a legtöbben elsőre megijedtek, mikor meglátták a hatalmas agyagtömböt és az eszközöket, de végül kivétel nélkül mindenki élvezte a kézműves foglalkozást.

A legnagyobb meglepetés az volt, mikor a halk duruzsolás is abba maradt, és csendben, mindenki elmélyülve, a saját gondolataiba merülve alkotott. Igazán felemelő érzés volt ez a délután mindannyiunk számára.

Reméljük, hogy a következő évünk is ilyen jól fog telni ezekkel a fantasztikus nőkkel.

A klubunk továbbra is ingyenesen működik és mindenkit szeretettel várunk.

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyek04
May

"Élet virágai - törődj vele!"

MEGHÍVÓ

 

A Mályvavirág Alapítvány szeretettel meghívja Önt a petefészekrák világnapja alkalmából rendezett, az "Élet virágai - törődj vele!” önkéntes virágültetésére. Az eseményen egy, a női méhet szimbolizáló formációban ültetnek el 100 db mályvavirág tövet az alapítvány túlélő érintettjei, népszerű művészek, ismert emberek és önkéntesek közreműködésével.

 

Az esemény házigazdái és közreműködői:

 

Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke

Dr. Pete Imre, az orvostudomány kandidátusa, az Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati osztályvezető főorvosa,

valamint

 Argyelán Kriszta

Radó Denise

Fodor Annamária

Simó Vivien

Émé

Dolhai Attila

 

A petefészekrák a nyolcadik leggyakoribb rosszindulatú daganatfajta, mely nagyjából 150 000 nő halálát okozza évente. Mivel a petefészekrák korai jelei alig észrevehetők és feltűnők, gyakori a téves diagnózis vagy a késői felismerés. A daganatos statisztikák szerint petefészekrákban az ötéves túlélésre a betegek mindössze 45 százalékának van esélye, míg emlőráknál ugyanez a szám 89 százalékra tehető. Ezért ennél a betegségtípusnál különösen fontos a tünetek pontos ismerete és a témára történő minél szélesebb körű figyelemfelhívás.

 

Helyszín: Margit-sziget a Margit híd felől közelítve a zenélő kút mögötti terület (Hajós Alfréd sétány).

 

Időpont: 2016 május 8., vasárnap, 12.00 óra

 

Részvételére számítunk! Szeretettel,

 

Tóth Icó és a Mályvavirágok

HASONLÓ CIKKEK: /hu/rendezvenyekA rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1093 Bp., Mátyás u. 18. Tel: 06-1/217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Copyright © 2015. Minden Jog Fenntartva.

IMPRESSZUM

Created by okeery.com