04
Feb

21 éve együtt teszünk a rák ellen!

 

A Párizsi Charta 2000. évben nyilvánította a Rák Világnapjává február 4.-ét azzal a céllal, hogy hangsúlyossá tegye mindenki számára a daganatos betegségek elleni küzdelemben a tájékoztatás, a megelőzés fontosságát.

 2021. évben az összefogás erejét kiemelve adta át Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke a hagyományos Béres Cseppek adományát – országosan 5 szervezetnek 21.000 üveg immunerősítőt – amelyet jelképesen Prof. Dr. Kiss István A rák ellen… Alapítvány elnöke vett át*.

„Ebben a küzdelmes időszakban kötelességünk, hogy lehetőségeink szerint mindent megtegyünk egymás támogatása érdekében. A daganatos megbetegedések sajnos még ma is a vezető halálokok közé tartoznak. Alapítónk, Béres József kutatásait és eredményeit szem előtt tartva, biztosak vagyunkabban, hogy adományunkkal segítséget tudunk nyújtani e súlyos betegség elleni küzdelemhez” – mondta Béres Klára az adomány átadásakor.

Prof. Dr. Kiss István az adomány átvétele után köszönetét fejezte ki az évek óta fennálló együttműködésért, majd azt emelte ki, hogy a Rák Világnap és minden fontos társadalmi kampány elsősorban a daganat ellenes küzdelemre, a megelőzésre hívja fel a figyelmet. Hangsúlyozta, hogy a kampányok után a folyamatos tettek következnek, amelyek a társadalom széles rétegeiben nemcsak szavak szintjén tájékoztatnak a szűrések fontosságáról, hanem helybe is viszik azokat a településekre. Mindezzel sokat tehetünk, hogy A rák ellen… Alapítvány üzenete egyre többek számára ismertté váljon: “A rák megelőzhető. A daganatos betegség gyógyítható!”

* Öröm és megtiszteltetés volt számunkra, hogy A rák ellen… Alapítvány irodája adta a helyszínét az idei jelképes átadásnak. Köszönjük az adományt, amelyet rehabilitációban lévő érintetteknek, betegkluboknak, valamint rákszűréseinken daganatmegelőzés céljából adjuk át.

 Az eseményről rövid videó tudósítás készült, itt megtekinthető.

 

A nap folyamán megjelenik MTI közleményben és a Béres Gyógyszergyár Zrt., a Béres Alapítvány felületein. Béres Klárával és Prof. Dr. Kiss Istvánnal hosszabb interjú is készült, hamarosan közzétesszük itt, szöveges szerkesztett változata a tavaszi Életigenlők magazinban jelenik meg.

Forrás: Béres Alapítvány sajtóanyag

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu