05
Apr

"Díszítsük fel az onkológiák falát!"

Nem csak a testet kell gyógyítani egy betegség után, hanem a lelket is!

 A "Mell-véd" - Közösség az emlődaganatosokért civil közösség által szervezett "Díszítsük fel az onkológiák falát!" projektjének harmadik, 2017-ben az első állomása 2017. április 4-én volt a Budapest XI. kerületi Szent Imre Kórházban. A nap fénypontja, ünnepeltje Fabulya Katalin volt, aki „Életöröm” című képét ajánlotta befogadásra az intézménynek.

 A program célja, köszönetet mondani mindazok felé, akik a daganatos, különösen az emlődaganatos betegekért, gyógyulásukért, életminőségükért cselekednek. Az alkotásokkal emellett cél az onkológián várakozók számára az ott eltöltött órákat kellemesebbé tenni, hitet, bizakodást közvetíteni.

 A rendezvényen külföldi vendégeket is köszöntöttek, a jelenlévők betekintést kaptak a az USA Női Egészség Megőrző Programba, Bosznia Hercegovina gyakorlatába is.

Beszélgettek, emlékeztek, könnyekkel küszködtek, és mosolyogtak, örültek, mert van miért, és mert megérdemlik!

Álmodnak egy olyan jövőről, ahol az onkológiákon az emlőUnit egységekben, - a minőségbiztosítás gyakorlata mellett - egységesen történik majd az emlőszűrés, gyógyítás, rehabilitáció, palliatív ellátás, nyomon követés, az emlődaganatosság túlélhetőségéért, az életminőség javításáért.

Az Európai Mell Egységek Kiáltványa megfogalmazza a tagországok teendőit. Azt is, hogy a célokért az egészségügyben dolgozóknak, a betegeknek maguknak is, és a politikusoknak közösen kell küzdeni a célok megvalósulásáért. A „Mell-véd” közösség terjeszti a célt, megfogalmazzák vágyaikat, álmaikat. Tudják, joguk van hozzáférni ilyen emlőUnit egységekhez, túlélésük, a minőségi élet érdekében. Hiszik, hogy valóság lesz belőle!

Azt kívánják, hogy az adományozott kép töltse be küldetését, nézegetőinek adjon hitet, reményt a gyógyuláshoz!

 Az esemény főtámogatója a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program volt.

 A „Mell-véd” közösség jó egészséget, a küzdőknek sok-sok erőt, gyógyulást kíván!

(Fotók: Erdős Júlia)

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu