12
Jul

Harmadszor is Aszódon kezdtünk könnyek helyett

Létrehozta: Róbert Girhiny

 

Április 13-án, immár 11. alkalommal került sor az Aszódi Fiúnevelő Intézet hagyományos megemlékező és figyelemfelhívó tavaszi rendezvényére, a rákellenes futás és kerékpározásra, melynek keretében A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány, Könnyek helyett… tarts velünk szűrőprogramunkon! címmel, 3. alkalommal indította útjára tavaszi rákellenes szűrőkampányát. A programsorozathoz a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosítja Egészséges Magyarország feliratú szűrőbuszát.

A szűrőesemény már a rákellenes futás és kerékpározás programját megelőzve elkezdődött. Elsőként Sztán István, Aszód város polgármestere lépett a szűrőbuszba, majd őt követte Puskás Péter, a programnak helyt adó Aszódi Fiúnevelő Intézet igazgatója és prof. Dr. Kiss István, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Hárs Dénes a futás és kerékpározás 11 évvel ezelőtti elindítója.

A start előtt a szervezők rövid beszédekkel és közös gyertyagyújtással emlékeztek meg a rákbetegségben elhunytakról. Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz és résztvevőkhöz egyaránt. 97 futó és kerékpározó nevezett az eseményre, köztük prof. Dr. Kiss István, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kuratóriumának elnöke is. Kiváló hangulatban zajlott a nevezés, ahol kicsik és nagyok, kerékpárosok és futók izgatottan várták a rajt pillanatát, melyhez a jelet a polgármester adta meg.

A rákszűrésen, futáson és kerékpározáson kívül, az esemény résztvevői megkóstolhatták a helyben főzött bográcsgulyást, a reformtáplálkozás hívei és az érdeklődők legnagyobb örömére pedig Jenei Tamás, a Főzz velünk, reformul! főzőműsor séfje készített finomabbnál finomabb, egészséges csemegéket.

A rendezvényről senki sem távozott üres kézzel, hiszen valamennyi résztvevő A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány ajándékcsomagját kapta, benne Béres cseppel, Életigenlők magazinnal, hűtőmágnessel.

A nevezési díjakból és 34 támogatói hozzájárulásból 135.700,-Ft gyűlt össze, melyet A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány számára Dr. Kiss István elnök vett át Sztán István polgármestertől, aki egyben a “Könnyek helyett… tarts velünk szűrőprogramunkon!” esemény, aszódi programjának védnöke volt.

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi alapítvány tavaszi szűrőkampányának elsődleges célja a prevenció, az egészségtudatos életmód és szemlélet terjesztése. Az aszódi rákellenes szűrőprogram az első rendezvénye volt annak a sorozatnak, melynek folytatásaként április 27-én Csepelen, május 4-én Gyöngyösön, május 11-én Budapesten Zuglóban és május 18-án Pécsett kerül sor további, rákellenes megelőző szűrésekre az alapítvány szervezésében.

A színvonalas megrendezésben szakmai partnereink az Aszódi Fiúnevelő Intézet, a Vöröskereszt Gyöngyösi Területi képviselete, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségügyi Szolgálat, a Zuglói Egészségfejlesztési Iroda, a Pécsi Egyetem Orvosi Népegészségtani Intézete. Kiemelkedő együttműködő partnerünk a Semmelweis Egyetem Fogorvosi Kara.

A programsorozathoz a szűrőbuszt a Nemzeti Népegészségügyi Központ biztosítja.

Az eseményről készült összefoglaló tudósítás itt tekinthető meg:





A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu