10
Apr

Szűrőkamionunk Csepelen járt

Jól sikerült az idei első!

Több mint kétszázan voltak, délutánra a nap is előbújt. Elfogyott 200 üveg Béres Csepp, 220 db ÉLETIGENLŐK magazin, 250 kóstoló-adag a 3 fogásos reform ételeinkből és 132 vizsgálat zajlott le a bőr- és szájüregi rákszűréseken. Annak ellenére, hogy esővel indult a nap, április 7-én a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálattal közösen rendezett szűrőkamionos egészségnapon sokan voltak. Jól érezték magukat, hasznosnak találták a programokat - mondták a helyszínen többen, és a rendezvényt követő visszajelzések alapján is kiváló volt a fogadtatás a csepeli lakosság körében. A bőrrák szűrés inkább érdekelte a résztvevőket, volt olyan, aki miután megtudta, mire kínálkozik lehetőség, hazament és elhívta a családtagjait, szomszédját is. Az orvosok adatai szerint 66 fő vette igénybe szűrési lehetőségekett a négy óra alatt. Tapasztalatunk, hogy nem is lehet több, tavaly a nyolcórás helyszíneken 138 szűrés volt teljesíthető, mivel itt beszélgetés is része a programnak.

Sokan vitték el jó hírünket, és ígérték: 1%-ukat A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány javára ajánlják fel. Többen az ÉLETIGENLŐK magazint úgy vitték el, hogy a benne található rendelkező ívet postára adják május 22-ig. A legnagyobb meglepetés az volt, hogy a kb. 250 fős látogatói körből az aktív munkavállalók nagytöbbsége a helyszínen kitöltötte a rendelkező nyilatkozatot. Ezért megajándékoztuk őket pluszban a színes virágunkból készült hűtőmágnessel és egy léböjtről szóló könyvvel is.

A rendezvény szűrésein a helyi sajtó munkatársai és a TIESZ főigazgatója, Dr. Juhász György főorvos és az intézmény dolgozói közül is többen részt vettek, ezzel is jó példát mutattak, felhívva a figyelmet a szűrések fontosságára.

A reformételek főzőbemutatója és főleg a kóstolója extra sikert aratott. Együttműködő partnereinket köszönet illeti: Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató-főorvosa, fogorvosa, bőrgyógyásza és szakdolgozói. Köszönjük a munkát az életmódtanácsadóknak: Dr. Erdei Edit urológus-andrológus, Bátori Zsuzsanna Alexander-technika tanár, Ronga Ibolya életmódtanácsadó, Turi Emese parapszichológus, Jenei Tamás séf. Köszönjük a ClubNetCet Egyesület önkéntesének a helyszíni segítséget, valamint köszönet a szűrőkamiont vezető Kisfaludy Zsoltnak is.

A soron következő rendezvényeken várunk mindenkit szeretettel!

- április 13. 10:00-16:00 óra – Budapest IX. kerület Ferencváros Bakáts tér templom előtt
- április 14. 10:00-16:00 óra - Aszód, Baross tér, Javítóintézet előtt - a jubileumi 10. Rákellenes futás és kerékpározás rendezvény keretében
- április 21. 11:00-18:00 óra - Gyomaendrőd, Szabadság tér
- április 28. 10:00-16:00 óra- Gyöngyös, Fő tér - véradással és fitness bemutatóval egybekötött rendezvény

Eseményeinket nyomon követhetik közösségi médiafelületünkön is: facebook.com/rakellen.alapitvany

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu