15
Oct

TEGYÜK SZERETHETŐVÉ A RÁKELLENES ÉLETMÓDOT! II. Országos, akkreditált konferencia

 

 

2023. október 27-én "Tegyük szerethetővé a rákellenes életmódot!" címmel kerül megrendezésre a II. országos, akkreditált konferencia az Országos Onkológiai Intézetben (1122 Budapest, Ráth György u. 7-9. 3. épület aula)

FŐVÉDNÖK
Dr. Takács Péter
egészségügyi államtitkár, Belügyminisztérium
 
VÉDNÖK
Prof. Dr. Polgár Csaba
főigazgató, Országos Onkológiai Intézet, Magyar Onkológusok Társasága elnöke
 
A KONFERENCIA SZERVEZŐJE
A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány
 
A KONFERENCIA WEBOLDALA
http://rakelleneskonferencia.hu/
 
Akkreditáció
Orvos előadók részére: 6 pont
Hallgatóság részére: 12 pont
 
SZERETHETŐVÉ TENNI A RÁKELLENES ÉLETMÓDOT?
Önök szerint lehetséges? A konferencia szervezői szerint, igen! Több szektor összehangolt együttműködésével, programokkal, jó kommunikációval lehetséges a lakosság egészségtudatossá tétele. Ezt alátámasztja, ahogy a kuratórium elnöke Prof. Dr. Kiss István, daganatkutató orvos fogalmaz: „Ma már nélkülözhetetlen, hogy egyre többen felismerjék, milyen fontos a betegségek – különösen a rákbetegség – megelőzésének ismerete, a szűréseken való részvétel minél szélesebb körben való népszerűsítése. A konferencia ezek fontosságát emeli ki többféle megközelítésben.”
 
A KONFERENCIA APROPÓI
Ismertté kell tenni széles körben a rákellenes életmód mibenlétét, ebben az első hazai rákellenes civil szervezetnek, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítványnak közhasznú feladata van. Kormányprogram szintre emelkedett a Nemzeti Egészségügyi Stratégia egyik fontos része, a Nemzeti Rákellenes Program. A hagyományteremtő szándékkal tavaly útjára indított konferencia folytatásában a hatékony megvalósulás lehetőségeit járjuk körbe kormányzati intézmények vezetőivel, szakmabeliekkel, civil szervezetekkel, érintettekkel, laikus érdeklődőkkel és a média képviselőivel.
 
A KONFERENCIA FŐBB KÉRDÉSEI
Mik az egészségmegőrzés eszközei a 21. században? Mi az egyes szektorok szereplőinek feladata, lehetősége a Nemzeti Rákellenes Program hatékony megvalósításában? Hogyan lehetséges az embert teljes egészében, azaz holisztikusan vizsgálva gyógyítani? A komplementer medicina hiteles, hatékony ágazatai hogyan emelhetők be a hazai evidence based medicina (EBM) gyógyászat protokoll szabályai közé?
 
A KONFERENCIA FŐ CÉLJA
A rákellenes életmódot, egészségmegőrzést, gyógyulást szolgáló hagyományos orvosi- és komplementer gyógymódok közelítését előmozdító állásfoglalásokat megfogalmazni, azt követően helyi döntéshozók körében – megyei nagyvárosban, valamint  budapesti kerületekben – kerekasztal-beszélgetéseken megvitatni, majd a média által közvetíthető üzenetté alakítani.
 
KIKET VÁRUNK?
Kórházigazgatók, rendelőintézet igazgatók, orvosok, orvos orvos-természetgyógyászok, egészségügyi szakdolgozók, önkormányzatok és Egészségfejlesztési Irodák munkatársai, rákellenes egészségmegőrzésben tevékenykedő civil szervezetek képviselői, daganatos betegklubok vezetői és tagjai, hiteles tartalomszolgáltató média képviselői.
 
 
 
A KONFERENCIA PROGRAMJA
 
JELENTKEZÉS
A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. A rendezvény nagy érdeklődésre tart számot, az aula befogadóképessége limitált, a jelentkezéseket érkezési sorrendben áll módunkban elfogadni.
Jelentkezési határidő: 2023. október 20. online formában a www.rakelleneskonferencia.hu weboldalon található jelentkezési űrlapon
 
A személyes adatokat az Adatkezelési Szabályzat rendelkezéseinek megfelelően kezeljük.
 
A KONFERENCIA KÍSÉRŐPROGRAMJA
A konferencia hallgatóság, valamint az Országos Onkológiai Intézet területén tartózkodó érdeklődők számára bőrrák- és szájüregirák szűrést, valamint általános állapotfelmérést adunk ajándékba.
A vizsgálatok díjmentesek, elvégzésükhöz TAJ-kártya, személyi igazolvány és lakcímkártya szükséges.
Helyszín: Országos Onkológaiai Intézet belső parkoló, a 3. épület aula mellett
A szűrések  9:00-18:00 óráig vehetők igénybe.
Együttműködő partnerek: Országos Kórházi Főigazgatóság, Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet 
 
Köszönjük minden védnök és előadó partnerünknek az együttműködést!
 
Köszönjük a Miniszterelnökség, az Országos Onkológiai Intézet, az Országos Kórházi Főigazgatóság, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, a Béres Alapítvány a Teljes Életért Közhasznú Szervezet, a Garenal, a Mandala Életfa Kft., valamint az Y-Food Kft. partnerségét!
 
Várjuk Önöket az év egyik kiemelkedően fontos rákellenes témájú szakmai eseményén!
 
HASONLÓ CIKKEK: /hu/programok



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu