29
Aug

392 rákszűrés, rekordszámú részvétel Tatabányán (tudósítás)

 "A mozgás fél egészség" - köszöntötte Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere a Városi Egészségnap résztvevőit, Rubint Réka sokakat megmozgató fitness-órája előtt. A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány végezte a rákszűréseket és a rákellenes életmód-tanácsadást a nagyszabású Városi Egészségnapon, Tatabánya főterén, az Árpád téren.

392 rákszűrést végeztek el az eseményen Dr. Svastics Egon onkológus, A rák ellen... Alapítvány szakmai tanácsadója, onko-segítő szakértője és Dr. Horváth Dániel a Semmelweis Egyetem fogorvosa. Elmondható, hogy az elmúlt időszak egészségnapjai közül is a legtöbb látogató ezen a vasárnapon jött el, 196 fő állta-ülte ki a sort szájüregi és bőrrákszűrésre, és az még örömtelibb hír, az egészségük is 90%-ban rendben volt. Az orvosok által adott napvégi statisztika szerint egy leukoplákia kiszűrés történt a szájüregi vizsgálatokban, valamint három basalioma és tizenkettő dysplastikus naevus műtéti javaslata hangzott el a bőrdaganatszűréseken.

Az időjárás már amolyan augusztus végi szeszélyes volt néhányszor a nap folyamán zivataros esőben, de a nap nagyrészében szikrázó napsütésben volt részünk.  Öröm volt, hogy amíg esett esernyőkkel is sorok álltak körülöttünk. Óriási hangulat volt mindvégig, zene, finomságok, vidámság, kedves fogadtatás, forgatag vett körül bennünket és az érkező egészségtudatos tatabányai lakosságot. Egész nap torna, népszerű-tudományos izgalmas előadások és számos mérés, vizsgálat, szűrés várta a tatabányai egészségtudatos lakosságot.

A rákszűrések mellett Béres cseppet, ismert egészségvirágos hűtőmágnesünket és kiadványainkat örömmel vitték magukkal a résztvevők. Jövőre, Tatabányára a szervezők kétszer - a májusi Kihívás Napjára és az augusztusi Városi Egészségnapra hívtak bennünket. Tovább erősítettük A rák ellen... Alapítvány jóhírét és még hangosabbá tettük a (rák)szűréseket, az egészségmegőrzés fontosságát - mi is - az Árpád téri sok jó partnerrel együtt, augusztus 25-én.

Viszlát Tatabánya! Jövőre újra jövünk, mert a szervezők és a látogatók visszavárnak.

Vajda Márta

 

Az Agora Sport és Szabadidő Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai igazgatója levélben mondott köszönetet "A rák ellen, az emberért, a holnapért!" Társadalmi Alapítvány igazgatójának a Tatabánya Városi Egészségnapon történt közreműködésért:

eletigenlok.hu

rakellen.hu




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu