28
Nov

Küldetésünk, céljaink, közhasznú tevékenységeink

 

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1985-ben jött létre, mint az első közadakozásból alakult magyar rákellenes civil szervezet.

 

Küldetésünk, céljaink:

Az embert - holisztikusan - testi, szellemi, lelki egységében tekinteni, és az egészségének megőrzését, helyreállítását ebben a szellemben szolgálni.

A lakosság részére végzett egészségmegőrző, betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programok megvalósítása, támogatása.

Más egészségvédő szervezetek betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programjainak támogatása.

A társadalom számára elfogadottá, és a gyakorlat szintjén is használható ismeretté tenni, hogy a rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni.

 

Közhasznú tevékenységeink:

A hazai egészségtudatosság fejlesztése érdekében korszerű oktató- és felvilágosító, tájékoztató anyagokat, könyveket, kiadványokat készítünk, publikációkat jelentetünk meg az egészségügyi dolgozók és a betegek, illetve a hozzátartozók közötti kommunikáció hatékonyságának és minőségének javítására.

Önkormányzatokkal, egészségügyi intézményekkel együttműködve részt veszünk a lakosság számára végzett egészségmegőrző, onkológiai rehabilitációs tevékenységekben, különböző rákszűrések szervezésében, lebonyolításában.

Rendszeresen tartunk rákmegelőző, gyógyulást elősegítő, rehabilitációs célú környezet-egészségügyi képzéseket, konferenciákat, rendezvényeket, készségfejlesztő tréningeket orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi szakdolgozók, valamint civil szervezetek számára.

Segítjük a daganatos betegségből gyógyultakat és családtagjaikat a munkaerőpiaci reintegrációban.

Alapítványi díj odaítélésével támogatjuk azokat a tudományos munkákat, tanulmányokat, amelyek a hazai rákmegelőzés terén jelentős gyakorlati eredményt hoztak. Az alapítványi díjjal olyan személyeket is támogatunk, akik a hazai rákellenes társadalmi mozgalom célkitűzéseinek megfelelő jelentős tevékenységet fejtettek ki.

 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/kuldetesunkA rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404, +36/1-476-0230

Adószám: 19009557-2-43

IMPRESSZUM

Created by okeery.com