28
Nov

Küldetésünk, céljaink, közhasznú tevékenységeink

 A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1985-ben jött létre, mint az első közadakozásból alakult magyar rákellenes civil szervezet. 

 

 

Küldetésünk, céljaink:

Az embert - holisztikusan - testi, szellemi, lelki egységében tekinteni, és az egészségének megőrzését, helyreállítását ebben a szellemben szolgálni.

A lakosság részére végzett egészségmegőrző, betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programok megvalósítása, támogatása.

Más egészségvédő szervezetek betegségmegelőző, onkológiai rehabilitációs programjainak támogatása.

A társadalom számára elfogadottá, és a gyakorlat szintjén is használható ismeretté tenni, hogy a rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni.

 

Közhasznú tevékenységeink:

Könnyek helyett... tarts velünk szűréseinken! címmel prevenciót népszerűsítő szűrőbuszos rákszűrő programokat szervezünk szájüregi- és bőrrák szűréssel. A rendezvényekhez a modern, jól felszerelt szűrőbuszt a Nemzeti Népegészségügyi Központ térítésmentesen biztosítja.

Életigenlők elnevezéssel (eletigenlok.hu) működtetjük az alapítvány hiánypótló szemléletformáló médiaportálját. A portál tematikus tartalomszolgáltatóként főként rákellenes életmódváltást motiváló multimédiás felület, benne hasznos információkkal, rovatokkal, rádióműsorokkal, „Főzz velünk, reformul! webTV sorozattal vár minden egészségtudatos vagy betegségből gyógyulni kívánó olvasót.

A médiaportálhoz kapcsolódóan az Életigenlők rákellenes életmódmagazin nyomtatott verzióban is elérhető, évente 4 alkalommal 5.000 példányban, díjmentesen adjuk ki. Terjesztése országosan partnereink bolthálózataiban, bio-boltokban, patikákban, rendezvényeinken történik.

Önkormányzatokkal, egészségügyi intézményekkel együttműködve részt veszünk a lakosság számára végzett egészségmegőrző, onkológiai rehabilitációs tevékenységek szervezésében, lebonyolításában.

Egészségnapok keretében részt veszünk budapesti óvodák, iskolák által szervezett életmódbemutatókon.

Önkormányzatok és helyi önsegítő civil szervezetek által szervezett egészségnapi programokhoz felvilágosító, tájékoztató kiadványokat biztosítunk térítésmentesen annak érdekében, hogy a résztvevők megismerjék az alapítvány által képviselt egészségtudatos magatartást, egészségmegőrzést, prevenciót, gyógyító rehabilitációs lehetőségeket.

Rendszeresen tartunk rákmegelőző, gyógyulást elősegítő, rehabilitációs célú környezet-egészségügyi képzéseket, konferenciákat, rendezvényeket, készségfejlesztő tréningeket orvosok, gyógyszerészek, egészségügyi szakdolgozók, valamint civil szervezetek számára.

A Béres Alapítvánnyal kötött adományozási szerződés alapján kapott Béres cseppekkel támogatjuk a hozzánk forduló daganatos betegeket és daganatos betegklubokat.

Segítjük a daganatos betegségből gyógyultakat és családtagjaikat a munkaerőpiaci reintegrációban.

Alapítványi díj odaítélésével támogatjuk azokat a tudományos munkákat, tanulmányokat, amelyek a hazai rákmegelőzés terén jelentős gyakorlati eredményt hoztak. Az alapítványi díjjal olyan személyeket is támogatunk, akik a hazai rákellenes társadalmi mozgalom célkitűzéseinek megfelelő jelentős tevékenységet fejtettek ki.
 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/kuldetesunkA rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404, +36/1-476-0230

Adószám: 19009557-2-43

IMPRESSZUM

Created by okeery.com