09
Jul

"A vonuló felhők felett mindig kék az ég." - ISTEN VELED JÁNOS!

Váratlanul, szomorú kötelességünknek tettünk eleget 2017. július 7-én délelőtt a Budafoki Temetőben. Utolsó földi útján elkísértük és búcsút vettünk Sónyi Jánostól, aki hosszú éveket dolgozott együtt velünk a rákellenes küzdelemben. A sors fura-fintora, hogy másodjára nem sikerült leküzdenie ezt az ellenséget és június 18-án, nagy hirtelenséggel távozott közülünk.

János 1991 óta volt vezetőtestületi tagja „A rák ellen, az emberért, a holnapért!” Társadalmi Alapítvány Felügyelő Bizottságának az  egyik alapító, Dr. Farkas Ilona felkérésére. Elhivatottságból azért vállalta a rákellenes küzdelemben való önzetlen munkát, mert ő maga fiatalabb korában meggyógyult egy daganatos betegségből, és egyetértett az alapítvány missziójával, miszerint a korai felismerés, a tudatos, egészséges életmód, örömteli életvitel sokat segíthet a betegség megelőzésében, illetve a gyógyulásban is.

Szomorúan nyugtáztuk a hirtelen érkezett halálhírt, hiszen május 23-án a mérlegelfogadó testületi ülésen még mit sem sejtettünk arról, hogy mekkora küzdelmet vívott a gyógyulásért, milyen bámulatos erővel, belső tartással, minden bizonnyal gyógyulással teli reményekkel, a tőle megszokott lelkes és lelkesítő hangulatban vett részt János a kuratóriumi ülésen. Most már tudjuk, az utolsón.

Július 7-én pénteken, ha lehet ilyet mondani - igen, én, aki ezeket a búcsúsorokat írom, azt mondom, lehet - egy csodálatosan szép, felemelő emlékezés keretében vettünk búcsút egy színes egyéniségtől, egy igazi közösségszervező, szociális vénával, alkotó kreativitással, szenvedéllyel és jókedvvel megáldott kollégánktól.

Az Il silencio dallamára, az égre nézve köszöntünk el: Isten Veled János!

Emlékedet megőrizzük, szívünkbe zártunk örökre. Nyugodj békében!

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány új alapítói, leköszönő és új vezetőtestülete, munkatársai nevében búcsúzom szeretettel,
 
Vajda Márta
igazgató

 




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu