16
Sep

Biobúcsú

Tízedik alkalommal került megrendezésre 2017. szeptember 2-án a Magyar Biokultúra Szövetség szervezésében a Biobúcsú rendezvény a Csörsz utcai Biokultúra Ökopiacon.

A rendezvényt Czeller Gábor, a Magyar Biokultúra Szövetség elnöke és Fodor Zoltán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara mezőgazdasági igazgatója nyitotta meg. Ezután a Bioméhészek Egyesületétől, dr. Szalainé Dr. Mátray Enikő és Tukacs Imre mesélt a bioméhészetről. A bioméhészet ellenőrzéséről és tanúsításáról Dr. Roszík Péter a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ügyvezetője beszélt.

 A rendezvényen a Szélkakas Kompánia VagaBanda Gólyalábasok szórakoztatták a publikumot Biovásári komédiával, majd a Soul and Emotion jazz zenekar koncertjét hallgathatta meg a közönség.

A Molnár Biokert és a Gódor Biokert biozöldségeiből, Czeller Gábor által felajánlott bio marhahúsból készült a bio babgulyás, amelyből mindenki ingyen kóstolót kapott.

A Biobúcsú alatt szavazni lehetett, hogy ki nyerje el az Év Bioterméke Közönségdíját. A regisztráció után mindenki egy szava- zólapot kapott, melyre az általa legjobbnak tartott termék sorszámát írhatta rá.

A kiállítói sátraknál a Greenpeace Magyarország Egyesülettel, a Bioméhészek Egyesületével, Lechner Judittal, a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft-vel és a Takarék Agrárközponttal találkozhattak a látogatók. A Bioméhészek Egyesülete méhész és méz bemutatót tartott. Lechner Judit beporzóbarát növényekkel ismertette meg a nagyközönséget.

A Magyar Biokultúra Szövetség játék-sorozatot hívott életre a biogazdálkodásról, amelyen keresztül a gyerekek interaktívan ismerkedhetnek meg az ökotermékekkel és gazdálkodással.

(Fotók: Szlovicsák Erika)

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu