05
Nov

Egészségnap Kunpeszéren másodszor is

 

Minden helyszínünk más, de Kunpeszér több szempontból is különleges volt. Idén ezen a 762 fős kistelepülésen másodszor szervezett sikerrel komplex egészségnapot, Kunpeszér Község Önkormányzata meghívására A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány.

Három helyszínen rendezkedtünk be: könyvtárban, művelődési házban és a rendelőben.

Csernák Krisztina pszichológus előadásával kezdődött az egészségnap, mert a lelki egészség, relaxálni tudás, a stresszmentes életmód, nyugodt alvás fontos minden betegség megelőzéséhez és a gyógyuláshoz is.

 Csernák Krisztina

A nap slágere egy retro fogászati szék volt, a 70-es 80-as évek iskolafogászatáról ismerős, nosztalgiaelem, amiben szájüregi rákra utaló elváltozásokat nem talált Dr. Dobos Andrea fogorvos, viszont egy vagány 11 éves fiúnak a hátsó tejfogát szempillantás alatt kivette. Áron nagyon boldog volt, nem érzett semmit, inkább zavarta a mozgó fogacskája – mondta, miután a székből széles mosollyal kiszállt.

 Dr. Dobos Andrea

 

Kislánytestvérével, Borival ALMAMATA kvízjátékunkban is megmérették tudásukat. Mindent tudtak, almát és virágos hűtőmágneseket kaptak nyereményként.

 ALMAMATA kvízjáték

A velünk szűrő bőrgyógyász rezidens orvos Dr. Somosi Sára nem talált melanomagyanús esetet és daganatmegelőző állapotot, viszont körömgomba-kezelést 4 főnek javasolt.

 Dr. Somosi Sára

Mindenkinek normál tartományban volt a testzsír és vázizomzat százaléka – mondta el a szűrés végén Ronga Ibolya életmódtanácsadó, és megfelelő értéket mutatott a szemnyomása is a vizsgálaton résztvevőknek, számolt be róla Szőllősiné Török Nóra szemészeti szakasszisztens. Gyerekekre is számítottunk, ezért a visus-tábla mellett hoztunk egy 3D-s, két szem összehangolt működését vizsgáló táblát, amin a gyerekek 1 percen belül megtalálták a beolvadt, elrejtett figurákat.

 Ronga Ibolya

Az egészséges kunpeszéri lakosság felüdülésként kétféle masszázst is igénybe vehetett – Mison Judit ayurvédikus masszázst, Zsenits Ákos yumeiho masszázst hozott közkívánatra.

 Zsenits Ákos

A nap egyik kedvelt szolgáltatása volt másodszor is Magyari Beck Anna Alexander-technika tanár testtudatra nevelő foglalkozása. Volt 4 olyan vendég, aki szeptember 13-án megismerte a módszert, megtudta, hogy ismét Kunpeszéren szűrünk és részt vett csak az Alexander-technika élményének ismételt megtapasztalására.

 Magyari Beck Anna

Reformételeink ma is óriási sikert arattak, minden elfogyott, recepteket és az elkészítési fortélyokat magukkal vitték Jenei Tamás séfünk és a mi örömünkre is.

 Jenei Tamás

A komplex egészségnapon összesen 231 szűrést végeztünk el. Ez alkalommal is kiegyenlített volt a nemek aránya, és minden korosztályból érkeztek egészségtudatos kunpeszériek. Mindenki elégedetten tért haza a jóhangulatú egészségnapról.

Az eseményről rövid videó összeállítást is készítettünk

(szerk.)
A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404, +36/1-476-0230

Adószám: 19009557-2-43

IMPRESSZUM

Created by maiskola.hu