10
Apr

Felvirágozzuk az országot egészséggel

A Nemzeti Rákellenes Nap tiszteletére a daganatos betegségeket megelőző szűrések népszerűsítésére áprilisban öthelyszínes szűrőkamionos egészségnapot szervezünk.

Ma már nélkülözhetetlen, hogy minél többen felismerjék milyen fontos a betegségek - különösen a rákbetegség - megelőzésének ismerete, alkalmazása. A Könnyek helyett...tarts velünk és szűrőkamionunkkal! eseményt kiemelten értékelik minden helyszínen, ezért védnökséget vállaltak az egészségügyért felelős (al)polgármesterek, támogatják a megrendezést helyi szakmai partnerek és a média.

A Nemzeti Rákellenes Napon megkérdeztük a Miniszterelnökségen Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkárt, aki elmondta: "Meggyőződésem, hogy elsődleges feladatunk megelőzni a kór kialakulását. Ezen kívül fontos, hogy rendszeresen eljárjunk azokra a szűrővizsgálatokra, ahol a diagnózis időben felállítható és a gyógykezelés haladéktalanul elindítható. A rák kialakulásának kockázata csökkenthető egészséges életmóddal és táplálkozással, valamint a megfelelő mozgással, a test és a lélek kiegyensúlyozottságának megteremtésével."

Csepelen 132 szűréssel sikeresen lezajlott ápr. 7-én a program. Április 13-án Budapest IX. kerületben a Bakáts téren, április 14-én Aszódon a Baross téren, a 10. Rákellenes futás és kerékpározás keretében, Gyomaendrődön ápr. 21-én várjuk a lakosságot szájüregi és bőrrák szűrésekkel. Gyöngyösön ápr. 28-án véradással, fitnesz-bemutatóval kiegészült programmal zárjuk a rákellenes napok.

http://os.mti.hu/hirek/135694/a_rak_ellen_az_emberert_a_holnapert_tarsadalmi_alapitvany_kozlemenye

Kiadó: A rák ellen az emberért a holnapért! Társadalmi Alapítvány

 

HASONLÓ CIKKEK: /hu/fooldal



A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu