21
Apr

Ilyen hatással van az imádság a vérre

 

A kísérlet, ami mindenkit igencsak meglepett

Sok hívő ember meg van róla győződve, hogy imádkozás közben úgy fizikailag, mint lelkileg egyensúlyba kerül.

Mihail Lazorik, egyetemi orvos és tanár, valamint homeopátiás orvos, elhatározta, hogy tudományosan bebizonyítja, hogy az ima, milyen gyógyító hatással van az emberi testre. Az ötlet, hogy azt is megvizsgálja, hogy milyen hatást gyakorol az ima az  ereinkben folyó vérre, ezelőtt 15 évvel jött számára, mivel ő maga is hívő ember.

A vizsgálatot diákjaival végezte és úgy döntött, hogy kísérletébe nem von be papokat, hogy nehogy részrehajlással vádolják. A kísérletben 15 férfi és nő vett részt, azzal a kikötéssel, hogy nem hozhatják nyilvánosságra a neveiket.

Az alanyok között volt ügyvéd, orvos és egyszerű ember is, és néhányan közülük Hepatitisz-B-ben vagy szívbetegségben szenvedtek. Meg kell jegyezni, hogy a vizsgálatot nem végezték egyidejűleg a csoport összes tagján, mert egy ilyen jellegű vérvizsgálat hosszú ideig tart. A tudósok kapilláris és vénás vért vettek az alanyoktól, és ezt követően elemzéseket végeztek.

Ezután a páciens vagy annak a rokonai 15-20 percig imádkoztak, gondolatban vagy fennhangon. Ezután újabb vérvétel következett, az eredményen nagyon elcsodálkoztak a tudósok összehasonlítva a leleteket, amelyeket az imádkozás előtt és után vettek a pácienstől, azt találták, hogy a fagociták száma meghatszorozódott!

„Az első páciens eredményein nagyon elcsodálkoztunk. A férfi balesetet szenvedett, amelyben testvére elhunyt, őt pedig csontvelőgyulladással kezelték a balesetet követően. Amikor összehasonlítottuk a leleteket, amelyeket az imádkozás előtt és után vettünk a pácienstől, az találtuk, hogy a fagociták száma meghatszorozódott. Az imádkozásnak nemcsak a vérben található immunsejtekre van csodás hatása, hanem, amint utólag kiderült lényeges nyugtató hatást is gyakorol az idegrendszerre.“ – nyilatkozta Mihail Lazorik.

A többi alany esetében is hasonló eredmények születtek, és ezzel bebizonyosodott az ima rendkívüli hatása. A tanulmányok igazolták tehát, hogy az ima olyan hatással bír az emberekre, akár az ópium, mivel olvasásakor a hangvibrációk olyan hatással vannak a testünkre, hogy általa megváltozik a vér szerkezete.

Mindezek ismeretében, ha egészségesek akarunk lenni, úgy fizikailag, mint lelkileg, szánjunk időt az imádkozásra. Ne feledjük el, hogy az ima nem más, mint a keresztény ember lélegzetvétele.

Szóval jó emberek, imádkozzatok a Jó Istenhez, és Ő megsegít benneteket!

Forrás: https://filantropikum.com

 

Ha énekelek…

Megkérdeztük a témában Dévai Nagy Kamilla énekes-előadóművész- tanárt, imaszakértőt, mert Szent Ágoston szerint, aki énekel kétszeresen imádkozik – megkérdeztük ezzel a szenzációs felfedezéssel kapcsolatban.

– Milyen hatással van önre az imádság?

– Hatalmas megnyugvás, ebben a pörgő világban csodás lelassulás, a türelem, a megértés betölt. És érzem azt, ha imádkozom, hogy a szavaim eljutnak Odaföntre. Ha énekelek, a legkisebb kultúrház is a szememben templommá magasztosul. És gyakran a közönségtől is ezt hallom vissza: hogy olyan volt a koncert, mint egy istentisztelet…

– Érzett már ima közben a szellemi (hitbeli, Szentlélek általi) hatáson túl, pszichikait esetleg fizikait?

– Hogyne, ahogy az előbb is említettem, már a levegőt is nyugodtabban veszem ima közben….. Amikor az 1996-os balesetem után lebénulva, tehetetlenül feküdtem, először csak veszekedtem magamban a Jóistennel. Aztán lassan rájöttem, egyáltalán nem baj, hogy a Sors megállított: csak így valósíthatom meg életem álmát, a Krónikás Zenedét. Hogy igen, van tovább, ne adjam fel, inkább azon igyekezzem, hogy megint ember legyen belőlem, aki használhat másoknak. Imáim hatására úgy megerősödtem lelkileg, hogy hangosan is kimondtam: meg fog mozdulni a lábam! És ezt ismételgettem az imák között hangosan. És két hét múlva megmozdult a bal lábam nagyujja. Először azt hittem, rosszul látok, mert csak egy pici rándulás volt. De akkora erőt adott, hogy tovább folytattam a szervezetemmel való küzdelmet. Fél évig voltam szanatóriumban, s amikor kijöttem még mankókkal, nemsokára meg is nyitottam Közép-Európa első énekes-gitáros előadóművész – képző iskoláját, a Krónikás Zenedét.

– Hogy látja, mit mond, milyen többletet ad ez a kísérlet a hívő embernek illetve a nem hívőnek?

– Úgy gondolom, a nem hívőnek is bizonyosságot ad, s talán elgondolkodik az illető. Talán érdeklődni fog hasonló kísérletek után és fogékonyabb lesz a kézzel meg nem fogható, szemmel nem látható történések iránt is… A hívő embernél pedig a feltétlen bizalom megerősítése ez a kísérlet.

– Véleménye szerint a fizikai szervek közül, miért pont a vérre és azon belül a fagocitákra hat az imádság?

– Nem vagyok a biológiában jártas, de azt gondolom, ezek a fagociták olyan részecskék, amelyek a vér „egészségéért” felelnek. (A limfocitákról hallottam, és Édesanyám betegsége miatt elég sokat olvastam róluk.) Ők a legérzékenyebb pici részecskék. Ha az ember imádkozik, egész szervezetét áthatja valami jóság. Mivel a szív is nyugodtabb lesz, picit lassabban ver, a vér egyenletesebben folyik és a fagociták ezt megérzik. Lehet, hogy ez butaság, de így tudom elképzelni…

– Meglátása szerint van-e valami misztikus összefüggés a vér és a pszükhé, a nefes (héberül a lélek) között, miként az Ószövetség szerint, hogy a vér a psziché, a lélek hordozója?

– A szívünk felelős az érzelmeinkért. Nemhiába a népnyelv is ezt mondja…És mivel ő pumpálja fáradhatatlanul a vérünket, juttatja el az oxigént minden kicsi sejtünkbe, amitől jól érezzük magunkat – máris igazolva látom ezt a misztikus összefüggést. Hat a lélek a testre, és a test is a lélekre. És kívánom minden kedves olvasónak, hogy figyelje ima közben is önmagát…. Érezze meg, hogy nincs egyedül. De nemcsak a bajban kell megszólítanunk az Urat, nem szabad elfelejtenünk a jót is megköszönni. Én a balesetet is megköszönöm nap mint nap, mert akkor nem taníthatnék, ami pedig legalább akkora öröm, mint a színpadon való éneklés… Minden nap azt érzem, hogy nem maradtam itt a földön hiába. Adhatok és ez a legfontosabb a világon.

Batári Gábor

Életigenlők.hu




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu