09
Oct

Könnyek helyett… add tovább a mosolyodat! – Városi Egészségnap Gödöllőn

– az őszies idő ellenére 362 szűrés –

Nagyszerű összefogás és együttműködés keretében valósult meg A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány idei 12. szűrőnapja, 2019. október 5-én, Gödöllőn.

 

Örömtánccal indult a nap reggel, egész nap rákszűrések, számos egészségügyi vizsgálat, reform finomfalatok, salsa tánctanulás és a végén a „tavaszi szél vizet áraszt” közös dalolása jellemezte a napot. Számos partnerszervezet munkatársa volt együtt és hirdette az egészségmegőrzés fontosságát.

252 rákszűrés (szájüregi rák és bőrrák szűrés) rákellenes életmód-tanácsadással, valamint 110 főnek elvégzett „inbody” testösszetétel analízis a nap eredménye számokban. Az érdeklődők között 40% férfi, 60% nő érkezett, tovább bontva a statisztikát 20% fiatal, 40% középkorosztálybeli és 30% idősebb érdeklődővel találkoztunk.

A velünk szűrő szakemberek általánosságban elmondták, hogy a rendezvényre érkező gödöllői lakosság egészségi állapotát, bőrét, szájhigiéniáját tekintve egészséges volt.

 Dr. Müller Mariann

Dr. Müller Mariann bőrgyógyász rezidens orvos egy korai stádiumban felismert melanomát és egy basaliomát szűrt ki, továbbirányította az érintetteket a területileg illetékes rendelőbe/klinikára, néhány esetben talált körömgombát, aminek szakszerű kezelését elmondta a klienseknek.

 Dr. Papp Zsófia

Dr. Papp Zsófia fogorvos komolyabb elváltozást, daganatot vagy rákmegelőző állapotot nem talált, néhány esetben fibromára utaló jeleket fedezett fel azoknál főleg, akik rendszeresen, erősen dohányoznak.

 Szöllősiné Török Nóra

A testösszetétel méréseket elvégző Szőllősiné Török Nóra szakasszisztens nem talált kórosan elhízott állapotú egyéneket, nagy százalékban a normál értékeket mérte a szűrésen résztvevőknél.

 Dr. Gémesi György

A rendezvényen jelen voltak Dr. Gémesi György Gödöllő polgármestere, a rendezvény védnöke, Gaál Imre a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese, Vajek Andrea a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete elnöke és Tallós Rita színművész, akik jó példamutatás céljából részt vettek a szűréseken.

 Tallós Rita

A gyógyult, szókimondó és sportos színművésznővel és Fehérvári Melindával Dr. Mangó Gabriella orvos-természetgyógyász és Vajek Andrea az Egészségnap főszervezője beszélgetett egy délutáni kerekasztal-beszélgetésben. Azt követően a művésznő részt vett a rákszűréseken és interjút adott az Életigenlők magazinnak.

 Tallós Rita, Dr. Mangó Gabriella, Fehérvári Melinda, Vajek Andrea

Jenei Tamás reformételeket főző-kóstoltató séf őszi menüje Gödöllőn is nagy sikert aratott.

 Jenei Tamás

Köszönjük a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezete elnökének, Vajek Andreának és csapatának a csodás rózsaszín rákellenes napot, a meghívást, a támogatást és a sok mosolyt!

Könnyek helyett… add tovább a mosolyodat! Hirdettük, mosolyogtunk is egész nap.

 Vajek Andrea

A „Tavaszi szél vizet áraszt” ismert dalunknak született egy gyönyörű harmadik versszaka, amely a gödöllői rendezvényhez kötődik, Benedek Krisztina írta, és énekelte el a résztvevőkkel közösen a rózsaszín rákellenes nap zárásaként.

„Napról-napra jobban vagyok Virágom, virágom Virágzik a testem-lelkem Virágom, virágom Egészségben békességben Virágom, virágom Fényességben, teljességben Virágom, virágom.”

 

 Videótudósítás

Az esemény a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezetének megbízásából, valamint a Magyar Rákellenes Liga és a Tesco Magyarország "Ön választ, mi segítünk" közösségi program támogatásával valósult meg.

szerk.




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu