22
Mar

MEGJELENT az Életigenlők magazin 2024. évi 1. száma

 

Tavaszi ajándék az Életigenlők magazin 20. jubileumi száma!

Gyógyulásának történetét, tapasztalatait osztotta meg az olvasókkal Tóth Mártonné Varkoly Ilona, aki korábbi élsportolóként szembesült a mellrákkal. Újratervezte az életét, megtanult nemet mondani, meditál és daganatos betegeket támogató közösségek tagjaként részt vesz a felvilágosító munkában.

Közismert ráktúlélőként lett mosolymentor, tapasztalati life coach Vajek Andrea. „Add tovább a mosolyodat!” jelmondata a védjegye. Gyógyulása után azt a célt tűzte ki, hogy saját megélt fájdalmaiból összegyűjtött tapasztalataival segít azoknak a gyógyulásuk útján járóknak, akik bíznak abban, hogy a betegségből van kiút.

Dr. Babai László életmódorvost arról kérdeztük, hogy miért alakult, kikhez szól a Magyar Életmód Orvostani Társaság, milyen szerepet vállal az egészségügy fejlesztésében, terv szerint haladnak-e a megálmodott úton, milyen programokat szerveznek annak érdekében, hogy mélyíteni tudják együttműködéseiket a betegszervezetekkel és életre keljen egy egészséget szolgáló életmód elérését célul kitűző össztársadalmi szövetség.

Vitamin kisokos Dr. Peredy Margit szakorvossal, akivel arról beszélgettünk, hogy miért fontosak szerveztünk számára a vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok, mi a különbség a természetes és a szintetikus táplálékkiegészítők között, mire kell figyelni, hogy elkerüljük a túlzott fogyasztást és az sem mindegy, melyik készítményre esik a választásunk.

Sajnálatos módon egyre gyakoribbak az öngyilkosságok. Dudás Erikát, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok elnökét egy új segítőpont megnyitása apropóján arról kérdeztük, hogyan tudja meg egy depresszióval, letargiával küzdő ember, hová fordulhat segítéségért, mi állhat az öngyilkosságok hátterében, milyen eszközökkel tudnak eljutni a rászorulókhoz, van-e megelőzési szerepe a segítőpontoknak és kik vehetik igénybe a szakemberek segítségét.

Magazinunknak adta élete első interjúját K. Varga Ibolya, akivel a Varga-betűk sorozat második könyvéről beszélgettünk. Ibolya arról is mesélt, hogy egészségesen él-e, jár-e szűrésekre, milyen viszonyban áll a saját életével és megosztotta az olvasókkal életigenlését is.

Szalainé Erdélyi Tünde többkötetes amatőr szerző, aki az írást a legjobb kikapcsolódásnak tartja. Meséket és verseket is ír, civil szervezeti munkájában látássérültként a fő szempont a fogyatékkal élők segítése, támogatása. Tünde elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja a megelőzést, a szűréseken való részvételt.

Mi valójában a jóga? Erre is választ kaptunk a népszerű jógamestertől, Szabad Gábortól, aki arról is mesélt, milyen hatásai, felismerései voltak annak, hogy megjárta az El Camino zarándokutat és hogy a jógának betegségmegelőző, gyógyító hatása is van.

Kiváló írás olvasható a szemnyomásmérés fontosságáról, az ájurvédikus dietetikáról, az Alexander-technika helyes testhasználatról, egy csodás életmódváltásról, az ájurvéda személyiségtípusairól, az egészséges és kiegyensúlyozott élet alapjairól. Olvashatunk arról is, milyen a gyász feldolgozása kisállatunk elvesztésekor.

Bemutatjuk az Akupunktúra-Rehabilitáció Alapítványt, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét és a Négylábú Doktorok Közhasznú Alapítványt.

Nagyjaink életigenlése sorozatunkban Benedek Miklós színművészre és Benedek Tibor vízilabdázóra emlékezünk.

Hagyományos tavaszi finomságaink mellett terítékre kerültek tavaszi szűréseink 2 állomásán (Pécs, Pusztaszabolcs) kóstolható szendvicseink, salátáink receptjei is.

Cikkeink között található vers, könyvajánló, tudósítás egy költői estről, igemagyarázat és kedves idézetek Csukás István meséiből.

A portál rovataiban egy idő után megjelennek a szerkesztett magazin írásai, interjúi.

 

A magazin terjesztése

Nyomtatott formában országosan bio- és gyógynövényboltokban, patikákban, szerző partnereink rendezvényein jutnak hozzá az olvasók, továbbá A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány irodájában, tavaszi szűrésein vehetik kézbe a közkedvelt, díjmentes magazint. A kiemelt célközönség postai úton is hozzájuthat a magazinhoz.

A rák ellen… Alapítvány 7 éve adja ajándékba a magazint. Amennyiben köszönetedet szeretnéd forintokban is kifejezni, kérjük, hogy utald át a támogatási összeget az alábbiak szerint.

Kedvezményezett neve: A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány
Számlaszám: 11713005-20034986-00000000
Számlavezető bank: OTP Bank Nyrt.
IBAN: HU65 1171 3005 2003 4986 0000 0000
BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Támogasd A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkáját, hogy tovább működtethessük az Életigenlők rákellenes médiaportált, kiadhassuk az Életigenlők magazint, szűréseket, konferenciát, egészségfesztivált szervezhessünk!

Az összes lapszám elérhető a rakellen.hu honlapon https://www.rakellen.hu/hu/magazines

Hirdetési információk, médiaajánlat a http://eletigenlok.hu/eletigenlok-magazin-nyomtatott-mediaajanlat/ linken találhatók.

Madárfüttyös, vidám, életigenlő tavaszi napokat kívánunk!

A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány munkatársai,
az Életigenlők magazin szerkesztői




A rák ellen az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány 1214 Budapest, Kossuth Lajos u. 152.

+36/1-217-0404

Adószám: 19009557-2-43

Bankszámlaszám: OTP 11713005-20034986-00000000

IMPRESSZUM


Created by maiskola.hu