21 évvel ezelőtt Párizsban írták alá a Nemzetközi Rákellenes Chartát, amely az összefogást hirdeti a kutatás, a megelőzés, a kezelések hatékonyabbá tételének területén. Ez a nap a rák elleni küzdelem fontosságára hívja fel a figyelmet, amely nem csak az orvosok feladata, hanem mindannyiunk közös ügye.

“Az emlőrák nem egy szerv betegsége, hanem egy embertársunké. Ellene nem csupán a ráksejtek elleni harc, hanem a közös elhatározás, gondolkodás, és akarat lehet sikeres. ” – mondja Dr. Vass László, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen elnöke.

Az Egészség Hídja elengedhetetlenül fontosnak tartja a tájékoztatást, hisz a tudatos és tájékozott beteg könnyebben részt tud venni a rá vonatkozó döntések meghozatalában, jobban tud együttműködni az orvosokkal a terápia sikeréért.

Ezért a rákellenes világnapon az Egyesület a Facebook oldalán olyan szakmai beszélgetéseknek ad helyet, amely a mellrákban érintetteknek, családtagjaiknak, szeretteiknek ad fontos támpontokat. A beszélgetések a kardiológiai vonatkozáson, a tüdő érintettségén és a bőrgyógyászati problémákon túl érintik a műtéti hegek gondozását, a mozgásszervi problémákat és azok megoldási lehetőségeit. Szakértőnkkel beszélgetünk a nehezen értelmezhető biomarkerek szerepéről, illetve két rendkívül aktuális kérdésről is: a betegjogokról a járvány időszaka alatt és a COVID 19 elleni védekezésről az emlőrák vonatkozásában.

A részletes program megtalálható itt: Rákellenes Világnap Programja

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1662056733976995